Susannas & Gunnars hundar

Hector” – Bellspaddle Gallant

Hane född 16/2 2016 e. GB FTCH Ferbury Lancelot Of Smithsteads ”Mellow” u. GB FTCH Bellspaddle Intrepid ”Izzy”. Uppfödare Sharon Dingle, England. Han kom till oss i december 2018. Han har ED 0, HD A, han är hereditärt fri från prcd-PRA, CNM och SD2. Han är testad fri från STGD-PRA – Stargardt disease – ABCA4-genen.
Jag fick förmånen att köpa Hector av Rowan Allen, som med små barn och ytterligare tre hundar inte hade den tid som krävdes för att träna Hector. Rowan och Hector har en 2:a placering i ett novice field trial i september 2017.
Hector är en gullig och vänlig hane med ett superbra temperament. Han är snygg och stilfull och har jobbat bra tillsammans med mig på prov/tävling och som apportör på jakterna. Under 2019 blev han kvalificerad till elitklass på både A- och B-prov och fick 1:a pris i ökl /KKL) A-prov. 2020 fick han ett 2:a pris i ekl på B-prov. 

Hector, foto David Tomlinson

”Maia” – Starsholma Maia

Tik född 21/4 2016 e. GB FTCh Ferbury Lancelot of Smithsteads u. Brocklebank Net. Hereditärt fri från anlag för PRA och CNM, HD A och ED u.a (0). Hon är ganska het, lite för mycket jaktlust och egen vilja, men är trots det lättlärd. Hon apporterar på våra andjakter.

Maia

”Holly” – Brocklebank Net

Tik född 30/5 2011 e. GB FTCH Emmanygan Ramble u. Bynbrig Bella of Morayglen. Uppfödare John Halsted, Skipton, England. Fri från anlag för PRA och CNM. Höfter A, armbågar 1. Holly har två 1:a pris i elitklass på B-prov. Hon arbetar mycket bra på jakterna och är lättförd med lagom självständighet.

Både hennes pappa och hennes kullbror, Brocklebank Navigator of Chatsworth (Paxton), förda av John Halsted, fick Certificates of Merit på 2015 års IGL Mästerskap i Skottland. Paxton var även 2016 kvalificerad till mästerskapet.

Holly hade 2016 en valpkull e. GB FTCh Ferbury Lancelot of Smithsteads.

Numera lever hon ett lugnt pensionärsliv.

Holly

Gunnars ”Dash” – Björås Gordon

Dash är en svart-vit pointer född 27/4 2019. Han kommer från mycket meriterade föräldrar, så Gunnar har mycket att leva upp till. Under hösten 2020 fick han ett 1:a pris i ukl på fält samt CK och excellent på utställning. Dash är en fantastisk fågelfinnare på fält, i skog och på fjäll, han går hårt med utmärkt fart och stil.

Hemma är han en utpräglad kelgris och soffpotatis.

Dash – pointer – stående fågelhund, foto Jenny Axén Börjesson