Aktuellt

2019

Vi planerar en valpkull under sommaren 2019 e. ”Hector”, Bellspaddle Gallant u. ”Iza”, Starsholma Hi Lost. Iza beräknas löpa i mitten av april. Mer information under fliken valpar.

2018

2018-12-16 Välkommen Hector – Bellspaddle Gallant!

Jag har fått förmånen att köpa Hector av Rowan Allen, som bor i Lamas Hall utanför Norwich, U.K. Hector blir 3 år i februari 2019, han är uppfödd av Sharon Dingle, kennel Bellspaddle. Han är efter samma hane som Maia, Ferbury Lancelot Of Smithstead´s, ”Mellow”, undan Bellspaddle Intrepid, ”Izzy”. Rowan och Hector placerades 2:a på ett novice field trial i september 2017. Med små barn och ytterligare tre hundar har Rowan inte haft tid att träna Hector tillräckligt det senaste året, så därför hade jag lyckan att få köpa honom.

”Hector” Bellspaddle Gallant

Hector har ED 0, HD A, han är hereditärt fri från prcd-PRA, CNM och SD2.

Hector är en snygg och stilfull hane och jag hoppas att han och jag kommer att arbeta bra tillsammans med apportering och prov/tävling. Och – det viktigaste – han kommer att vara en högt värderad medlem i vår flock.

2018-04-28 Trädkullen född

Svea, Starsholma Korloff Noir, fick åtta fina valpar med DK FTCH MPM16 Brackenbird True Grit, Jake. mer info och stamtavla finns under fliken valpar.

8 fina valpar

2017

2017 var ett fantastiskt år för kennel Starsholma: våra avkommor tog åtta 1:a priser på B-prov, ett i öppen klass och sju i nybörjarklass, samt två 2:a priser i nybörjarklass. En hund har blivit Svensk Viltspårchampion. Det är en ynnest att ha så duktiga valpägare!

Dessutom har Holly, Brocklebank Net tagit två 1:a pris och Dot, Garagill Paris har två 2:a pris i elitklass.

2017-10-22

Jättestort grattis till Susanna Hermansson och Bilbo, Starsholma Get On, som idag har blivit SE VCH, svensk viltspårchampion!

2017-10-18

Grattis Helen Agnsjö Carlsson och Mark, Starsholma Mark, till 1:a pris i nybörjarklass B-prov. Mycket välförtjänt!

2017-07-01

Tillsammans med Marie-Louise Gissberg med Jaktyrans Gale och Karin Lind med Jaktyrans Werner startade Susanna och Garagill Paris, Dot, på lagtävlingen ”Apportera för livet”. Detta Working Test arrangeras till förmån för Cancerfonden.

Lag ”Jaktstjärnorna” vann!

2017-06-15 och -16

I juni hade Susanna förmånen att få åka med Garagill Paris (Dot) till Chatsworth i Devonshire, England och vara med i det svenska laget och tävla i The Kennel Clubs International Team Competition, ett working test.

Fr vä Ann-Maj Hjelm med Thorsvi Speyside, Susanna med Garagill Paris, Sara Wallgren med SJ(j)CH Thorsvi St Magdalene och Bitte Sjöblom med Stenbury Askrike Black Nash

2016

Under 2016 fick två hundar från Diamantkullen 1:a respektive 2:a pris på B-prov i nybörjarklass.

2016-10-15

Helgen 15-16 oktober 2016 hade vi kennelträff med Cumbria-kullen, 6 månader gamla. Tyvärr kunde inte Mattias och Chevalier komma, men vi övriga fyra hade en jättebra träningshelg och det var roligt att se hur lika de är, coola, smarta och läraktiga.

Från vä: S. Solway (Breeze), S. Maia (Maia) Mamma Holly, S. Fechan (Gawin), S. Caer Luel (Famous)
Från vä: S. Solway (Breeze), S. Maia (Maia) Mamma Holly, S. Fechan (Gawin), S. Caer Luel (Famous)

2016-07-30

Så var det dags för kennelträff med Signalkullen, Dots kull med Poacher, DK FTCH MPM2015 Labdom Pochard. De är nu 7 månader, så det stod basträning plus pröva på apportering på schemat. Jätteroligt och trevligt och fantastiskt att sex av de sju valparna kunde komma.

Fr vä: Lars-Eric & Eddie, Mervi & Iza, Olle & Chippen, Susanna & mamma Dot, Helen & Mark, Kia & VI samt Kari & Lexi
Fr vä: Lars-Eric & Eddie, Mervi & Iza, Olle & Chippen, Susanna & mamma Dot, Helen & Mark, Kia & VI samt Kari & Lexi

2016-07-16-17

Nu har vi haft kennelträff med Diamantkullen i två dagar. Det är Dots valpar, 19 månader gamla, med Tomtebloss, Happy Birdhunters Massey Ferguson. På lördagen hade vi duktiga Madeleine Flodin, Scottmoor Gundogs som instruktör. Tack Madeleine för superbra träning! På söndagen fick alla prova markeringar och sök med vilt på nybörjarklass-nivå under vägledning av Annica Bergelin och mig själv. Duktiga förare och duktiga hundar!

Fr vä: IngaLill & Nova, Tove & Burre, Emmie-Tommy & Svea, Josefin-Emil & Alice, Agne & Milou och vår eminenta instruktör Madeleine
Fr vä: IngaLill & Nova, Tove & Burre, Emmie-Tommy & Svea, Josefin-Emil & Alice, Agne & Milou och vår eminenta instruktör Madeleine