Aktuellt

2019

2019-05-05 Marre & Breeze, Susanna & Hector 1:a nybörjarklass

På B-provet i Grillby fick Breeze, Starsholma Solway och Marie-Louise Gissberg 1:a pris i nkl och placerades som provets andra bästa hund, stort grattis!

Hector, Bellspaddle Gallant och jag fick 1:a pris med HP och blev provbäst, jätteroligt!

Breeze och Hector

2019-04-28 Iza & Mervi kvalificerade till elitklass

Iza, Starsholma Hi Lost och Mervi Källroos gjorde ett jättebra jobb i ökl B-prov i Vingåker och fick sitt andra 1:a pris, så nu är det elitklass nästa! Stort grattis!

Iza & Mervi – foto Christer Källroos

2019-04-22 Det blir inte alltid som man har tänkt sig…

Det blir inte alltid som man har tänkt sig – det blir inga valpar med Iza och Hector denna gång. Vi satsar på en kull till nästa år.

2018

2018-04-28 Trädkullen född

Svea, Starsholma Korloff Noir, fick åtta fina valpar med DK FTCH MPM16 Brackenbird True Grit, Jake. mer info och stamtavla finns under fliken valpar.

8 fina valpar

2017

2017 var ett fantastiskt år för kennel Starsholma: våra avkommor tog åtta 1:a priser på B-prov, ett i öppen klass och sju i nybörjarklass, samt två 2:a priser i nybörjarklass. En hund har blivit Svensk Viltspårchampion. Det är en ynnest att ha så duktiga valpägare!

Dessutom har Holly, Brocklebank Net tagit två 1:a pris och Dot, Garagill Paris har två 2:a pris i elitklass.

2017-10-22

Jättestort grattis till Susanna Hermansson och Bilbo, Starsholma Get On, som idag har blivit SE VCH, svensk viltspårchampion!

2017-10-18

Grattis Helen Agnsjö Carlsson och Mark, Starsholma Mark, till 1:a pris i nybörjarklass B-prov. Mycket välförtjänt!

2017-07-01

Tillsammans med Marie-Louise Gissberg med Jaktyrans Gale och Karin Lind med Jaktyrans Werner startade Susanna och Garagill Paris, Dot, på lagtävlingen ”Apportera för livet”. Detta Working Test arrangeras till förmån för Cancerfonden.

Lag ”Jaktstjärnorna” vann!

2017-06-15 och -16

I juni hade Susanna förmånen att få åka med Garagill Paris (Dot) till Chatsworth i Devonshire, England och vara med i det svenska laget och tävla i The Kennel Clubs International Team Competition, ett working test.

Fr vä Ann-Maj Hjelm med Thorsvi Speyside, Susanna med Garagill Paris, Sara Wallgren med SJ(j)CH Thorsvi St Magdalene och Bitte Sjöblom med Stenbury Askrike Black Nash

2016

Under 2016 fick två hundar från Diamantkullen 1:a respektive 2:a pris på B-prov i nybörjarklass.

2016-10-15

Helgen 15-16 oktober 2016 hade vi kennelträff med Cumbria-kullen, 6 månader gamla. Tyvärr kunde inte Mattias och Chevalier komma, men vi övriga fyra hade en jättebra träningshelg och det var roligt att se hur lika de är, coola, smarta och läraktiga.

Från vä: S. Solway (Breeze), S. Maia (Maia) Mamma Holly, S. Fechan (Gawin), S. Caer Luel (Famous)
Från vä: S. Solway (Breeze), S. Maia (Maia) Mamma Holly, S. Fechan (Gawin), S. Caer Luel (Famous)

2016-07-30

Så var det dags för kennelträff med Signalkullen, Dots kull med Poacher, DK FTCH MPM2015 Labdom Pochard. De är nu 7 månader, så det stod basträning plus pröva på apportering på schemat. Jätteroligt och trevligt och fantastiskt att sex av de sju valparna kunde komma.

Fr vä: Lars-Eric & Eddie, Mervi & Iza, Olle & Chippen, Susanna & mamma Dot, Helen & Mark, Kia & VI samt Kari & Lexi
Fr vä: Lars-Eric & Eddie, Mervi & Iza, Olle & Chippen, Susanna & mamma Dot, Helen & Mark, Kia & VI samt Kari & Lexi

2016-07-16-17

Nu har vi haft kennelträff med Diamantkullen i två dagar. Det är Dots valpar, 19 månader gamla, med Tomtebloss, Happy Birdhunters Massey Ferguson. På lördagen hade vi duktiga Madeleine Flodin, Scottmoor Gundogs som instruktör. Tack Madeleine för superbra träning! På söndagen fick alla prova markeringar och sök med vilt på nybörjarklass-nivå under vägledning av Annica Bergelin och mig själv. Duktiga förare och duktiga hundar!

Fr vä: IngaLill & Nova, Tove & Burre, Emmie-Tommy & Svea, Josefin-Emil & Alice, Agne & Milou och vår eminenta instruktör Madeleine
Fr vä: IngaLill & Nova, Tove & Burre, Emmie-Tommy & Svea, Josefin-Emil & Alice, Agne & Milou och vår eminenta instruktör Madeleine