Aktuellt

2018-04-28 Valpar födda

Svea, Starsholma Korloff Noir, har fått 8 fina valpar med DK FTCH MPM16 Brackenbird True Grit, Jake. mer info och stamtavla finns under fliken valpar.

8 fina valpar

2017-12-04

Nu har Totte, Starsholma Tornado, från kennel Starsholmas allra första kull, gått över regnbågsbron, drygt 15 år gammal. Totte har varit en frisk hund och han har haft ett bra liv hos Katarina och Jim Forsberg. På bilden Totte med valpen Frida, NeroGialle Diana från familjen Forsbergs senaste kull. Vila i frid fina Totte!

Totte, 15 år, med valpen Frida

2017-11-06

Idag tog Tove Graveleij och Burre, Starsholma Golden Eye ett välförtjänt 1:a pris i nybörjarklass B-prov, jättegrattis!!!

Det har varit ett fantastiskt år för kennel Starsholma: våra avkommor har tagit åtta 1:a priser på B-prov, ett i öppen klass och sju i nybörjarklass, samt två 2:a priser i nybörjarklass. En har blivit Svensk Viltspårchampion. Det är en ynnest att ha så duktiga valpägare!

Dessutom har Holly, Brocklebank Net tagit två 1:a pris och Dot, Garagill Paris har två 2:a pris i elitklass.

Burre

2017-10-22

Jättestort grattis till Susanna Hermansson och Bilbo, Starsholma Get On, som idag har blivit SE VCH, svensk viltspårchampion!

Bilbo, SE VCH Starsholma Get On

2017-10-18

Grattis Helen Agnsjö Carlsson och Mark, Starsholma Mark, till 1:a pris i nybörjarklass B-prov. Mycket välförtjänt!

 

Helen och Mark

2017-09-09

Grattis Birthe Löfqvist och Mandelmassa, Starsholma Cross of Asia till 1:a pris i öppen klass B-prov i Danmark. En bild på Mandelmassa finns längre ner på sidan.

Grattis till Mattias Westerlund och Chevalier, Starsholma Hadrian och Mervi Källroos och Iza, Starsholma Hi Lost, samt Agne Sjödin och Milou, Starsholma Golden Jubilee, som alla tre har fått 1:a pris på B-prov i nybörjarklass. Grattis också till Tove Graveleij och Burre, Starsholma Golden Eye till ett 2:a pris.

Chevalier
Iza
Agne med Milou
Burre

2017-08-05

Grattis Maria Pettersson och Famous, Starsholma Caer Luel  och Emmie Karsberg och Svea, Starsholma Korloff Noir till 1:a pris på B-prov i nybörjarklass. Grattis också Marre Gissberg och Breeze, Starsholma Solway till ett 2:a pris.

Famous

 

Svea
Breeze

2017-07-01

Tillsammans med Marie-Louise Gissberg med Jaktyrans Gale och Karin Lind med Jaktyrans Werner startade Susanna och Garagill Paris, Dot, på lagtävlingen ”Apportera för livet”. Detta Working Test arrangeras till förmån för Cancerfonden.

Fr vä: Dot, Karin och Werner, Marre och Gale
Lag ”Jaktstjärnorna” vann!

 

2017-06-15 och -16

I juni hade Susanna förmånen att få åka med Garagill Paris (Dot) till Chatsworth i Devonshire, England och vara med i det svenska laget och tävla i The Kennel Clubs International Team Competition, ett working test.

Fr vä Ann-Maj Hjelm med Thorsvi Speyside, Susanna med Garagill Paris, Sara Wallgren med SJ(j)CH Thorsvi St Magdalene och Bitte Sjöblom med Stenbury Askrike Black Nash

2016-12-19

Under IGL Retriever Championship i England första veckan i december fick Susanna tillfälle att hälsa på Cumbriakullens pappa, FTCh Ferbury Lancelot Of Smithsteads, Mellow. Till vänster på bilden också hans fina unga halvbror Castlemans Oasis Of Smithsteads, Ochre.

Polly Dunckleys Ochre och Mellow, foto David Tomlinson

2016-10-15

Helgen 15-16 oktober 2016 hade vi kennelträff med Cumbria-kullen, 6 månader gamla. Tyvärr kunde inte Mattias och Chevalier komma, men vi övriga fyra hade en jättebra träningshelg och det var roligt att se hur lika de är, coola, smarta och läraktiga.

 

Från vä: S. Solway (Breeze), S. Maia (Maia) Mamma Holly, S. Fechan (Gawin), S. Caer Luel (Famous)
Från vä: S. Solway (Breeze), S. Maia (Maia) Mamma Holly, S. Fechan (Gawin), S. Caer Luel (Famous)

 

2016-09-25

Grattis till fina jaktprovsresultat i nybörjarklass, Birthe & Mandelmassa, Starsholma Cross of Asia, till ett 1:a pris och Emmie & Svea, Starsholma Korloff Noir till ett 2:a pris.

Mandelmassa, S. Cross Of Asia
Mandelmassa, S. Cross of Asia

2016-07-30

Så var det dags för kennelträff med Signalkullen, Dots kull med Poacher, DK FTCH MPM2015 Labdom Pochard. De är nu 7 månader, så det stod basträning plus pröva på apportering på schemat. Jätteroligt och trevligt och fantastiskt att sex av de sju valparna kunde komma.

Fr vä: Lars-Eric & Eddie, Mervi & Iza, Olle & Chippen, Susanna & mamma Dot, Helen & Mark, Kia & VI samt Kari & Lexi
Fr vä: Lars-Eric & Eddie, Mervi & Iza, Olle & Chippen, Susanna & mamma Dot, Helen & Mark, Kia & VI samt Kari & Lexi

2016-07-16-17

Nu har vi haft kennelträff med Diamantkullen i två dagar. Det är Dots valpar, 19 månader gamla, med Tomtebloss, Happy Birdhunters Massey Ferguson. På lördagen hade vi duktiga Madeleine Flodin, Scottmoor Gundogs som instruktör. Tack Madeleine för superbra träning! På söndagen fick alla prova markeringar och sök med vilt på nybörjarklass-nivå under vägledning av Annica Bergelin och mig själv. Duktiga förare och duktiga hundar!

Fr vä: IngaLill & Nova, Tove & Burre, Emmie-Tommy & Svea, Josefin-Emil & Alice, Agne & Milou och vår eminenta instruktör Madeleine
Fr vä: IngaLill & Nova, Tove & Burre, Emmie-Tommy & Svea, Josefin-Emil & Alice, Agne & Milou och vår eminenta instruktör Madeleine