Kenneln

Vi har båda egna marker utanför köksfönstret. Hos oss tränar både vi och kamrater. Ibland kommer vänner från England och delar med sig av sina erfarenheter och synpunkter och följer med ut bland rådjur, dovhjort, vildsvin och älg.

Vi apporterar änder på några gårdar i våra närområden och ibland har vi förmånen att vara med vid jakter i England.

Susanna, som startade kennel Starsholma 1999, har varit aktiv i SSRK-Hs som biträdande utbildningsansvarig. Hon är certifierad SSRK-instruktör och leder kurser. Efter många år som fysioterapeut & ergonom var Susanna kundansvarig på en företagshälsovård i Stockholm. 
Gunnar – Susannas man  – hade setter på 70-talet och har nu ytterligare en ögonsten förutom labradoren Benjie, den engelska pointern Dash. Gunnar har i 20 år varit egen företagare inom information. Han tycker att det är roligt att få vara provledare på B-prov och steward på A-prov.

Emmie blev delägare i kennel Starsholma i juli 2021. Hon bor utanför Säffle och har två tikar från kennel Starsholma. Emmie har har hästar, får och höns på gården. Hon har tidigare arbetat i hotell- och restaurangbranschen och jobbar nu på ett LSS-boende, där hundarna också assisterar.
Emmies sambo Tommy är virkesköpare i ett skogsbolag och inbiten jägare. Förutom apportering och eftersök med labradorerna, är en Bluetick Coonhound under injagning.  

Både Susanna och Emmie jagar och skjuter över de egna hundarna och startar på prov. Vi siktar på att alla våra hundar ska kunna fungera på drivna jakter.

150912_Tisenhult_6
Susanna på andjakt med Dot och Holly
Emmie med Svea